Real Estate Brokerage

5 odličnih ideja kako urediti terasu na dvorištu

26.04.2017

Dvorište je velika prednost obiteljske kuće. U gradovima gdje je sve manje zelenila dvorišta obiteljskih kuća predstavljaju i dodatnu vrijednost za nekretninu. Za vas smo pronašli nekoliko odličnih ideja kako na dvorištu napraviti terasu kako bi ono bilo još ljepše.

Kako koristite dvorište? Jeste li popločali ili izbetonirali svaki kvadratni centimetar i sagradili što se po dozvoli može ili imate malo zelenila i travice?

Mi u Qwaduu mislimo da svaka obiteljska kuća mora imati dvorište sa zelenilom. Pogotovo ako ste u gradu. U protivnom obiteljska kuća nije ništo drugo doli malo manja zgrada. 

Danas se obiteljske kuće prodaju nešto teže od stanova, a upravo dvorišta koja dolaze uz njih mogu bitno utjecati na prodaju. 

Koji kupac koji dolazi iz zgrade ne zamišlja sebe kako se tijekom proljeća i ljeta lijepo odmara u ležaljci na dvorištu?

Dvorište je uvijek veliki plus i za obitelji s djecom i kućnim ljubimcima. Roditeljii ljeti zamišljaju klince kako se kupaju u bazenčiću na dvorištu, a zimi kako u dvorištu grade snjegovića. 

Da ne pričamo o tome koliko dvorište znači za vlasnike kućnih ljubimaca.

Dobro uređeno dvorište s lijepom terasom još je veći plus. Za vas smo pronašli nekoliko ideja kako podići prostor oko kuće kako bi izgledao fenomenalno. 

1. Terasa od paleta na dvorištu

Ako imate malo dvorište, terasa bi trebala biti manjih dimenzija. I može biti od paleta! To je jeftini materijal koji najčešće završava u otpadu ili se koristi za grijanje. No mala terasa od paleta doista dobro izgleda. 
Palete su odličan materijal za terasu
Foto: http://www.palletdiyprojects.com

2. Terasa od starih cigli

Cigla je tvrdi materijal otporan na vodu. Uz to, prirodna boja cigle odaje dojam nečeg toplog i prirodnog pa se dobro uklapa u dvorište. 

Terasa od cigla djeluje toplo i prirodno
Foto: www.rivertownlandscapes.com

3. Terasa od kamenih ploča

Kamen se baš poput cigle uklapa u bilo koje zelenilo. Bilo da su kamene ploče raspoređene u travi ili su složene u krug ili kvadrat, s njima ne možete pogriješiti. Kamen je čak više od cigle otporan na vremenske uvjete. Ne mrvi se kao cigla. 
 
Terasa od kamena, razbacano
 
Kamena terasa od zbijenih kamena
Foto: http://www.wulas.com

4. Drvena terasa za dvorište

Ako nemate pravo drvo u dvorištu, unesite drvo u dvorište terasom. Drvo koje ćete koristiti za vanjsku uporabu morate malo bolje pripremiti za svakojake vremenske uvjete. Ako se radi o sirovom drvu morate ga lakirati s nekoliko slojeva otpornog laka, a ako kupujete već lakirano drvo na njemu mora biti označeno da je za vanjsku uporabu. 
 
Drvena terasa sa ogradom
Foto: yardsurfer.com

Drvo se uklapa u svaki okoliš
 

5. Terasa od kamenčića

Najjednostvanije rješenje za terasu su kamenčići. Samo trebate kupiti nekoliko vreća kamenčića i nasipati ih na željeno mjesto u dvorištu. Možete ih nasipati u željeni oblik usred trave ili pak nbasipati cijelo dvorište ako je manje. Kamenčići će u tom slučaju odavati dojam da ste na plaži. 

Terasa od kamenčića
Foto: inside.com.au/Pinterest

Terasa od kamenčića
Foto: mokkasin.blogspot.se/Pinterest

Ovih pet verzija postavljanja terasa u dvorištu su daleko jeftinija rješenja od same gradnje betonske terase. A izgledaju jako dobro. I zapamtite, svaka kuća mora imati bar malo zelenila u dvorištu i prirodnih materijala.

Foto naslovne fotografije: Chun Kit To/Flickr.com

Predaj oglas za nekretninu 

Želite iznajmiti ili prodati nekretninu? Tražite novu adresu za život ili posao? Qwadu Vam daje sve potrebne alate kako bi u Hrvatskoj imali nekretninu koja ispunjava vaše ciljeve.