Real Estate Brokerage

Top 5 biljaka koje će voljeti vašu kupaonicu

23.08.2017

Znate li što divno izgleda u hladnoj kupaonici obloženoj pločicama? Biljke! Ne samo da upotpunjuju izgled interijera i uvode dašak prirode u kupaonicu već i čiste zrak. Ako ste za za zeleno, pročitajte koje biljke vole vlažne i mračne prostore.

Gdje najčešće držite biljke? Da, jedan benjamin je u dnevnoj sobi, jedan fikus u hodniku, a kaktusi skupljaju sunce na prozorima.

Biljke se najčešće nalaze u našim dnevnim i spavaćim sobama te u kuhinji, na mjestima na kojima dolaze do izražaja i uživaju u sunčevoj svjetlosti. Osim što lijepo izgledaju, biljke u domu čiste zrak.  

A jeste li ikad razmišljali o tome da biljku smjestite u kupaonicu?

Postoji mnogo biljaka koje vole tamna i vlažna mjesta. Osim što će unijeti dašak prirode unutar hladnih zidova prekrivenih pločicama, biljke će u  kupaonici pridonijeti pročišćavanju zraka. Dovoljna je samo jedna tegla kako bi se kupaonica ozelenila.  A prije nego što izaberete biljku za  kupaonicu, razmislite gdje ćete je staviti.

Biljku možete staviti na umivaonik, kraj kade, na pod ili od njih možete napraviti zeleni zid ako je prostor ograničen. Pripazite na to da posude u koje su zasađene nisu lomljive, radije birajte pletene košare ili plastične tegle.

Biljka za kupaonicu #1: Bambus

Bambus možete oblikovati rpilikom rasta

 

Bambus je jedna od najbrže rastućih biljaka na svijetu i voli vlagu pa je dobar izbor za kupaonicu. Kada bambus raste, možete ga oblikovati.

Biljka za kupaonicu #2: Aloe Vera

Aloe Vera izgledat će odlićno u svakom kutu vaše kupaonice

 

Aloe vera je biljka poznata po ljekovitim svojstvima, a vrlo je zahvalna kao kućna biljka. Potrebna joj je mala doza sunčeve svjetlosti pa je odličan kandidat za kupaonicu. Ne morate ni razbijati glavu jeste li zalili ovu slatku biljku jer joj ne treba puno vode da bi preživjela, dovoljan joj je samo vlažan prostor kako bi bila zdrava.

Biljka za kupaonicu #3: Orhideja

Orhidea je dovoljna da podigne cjelokupan dizajn kupaonice

 

Orhideje pripadaju u jednu od najvećih porodica cvjetnica s više od 20.000 vrsta. Zahvalne su biljke, a vole tople i vlažne prostore. Sve orhideje su višegodišnje biljke, a danas ih zbog genetskog inžinjeringa više nije ni takva tlaka uzgajati.

Bijele orhideje vrlo su česte, a  dodat će  dozu luksuza vašoj kupaonici. Možete ih i sami obojiti u omiljene boje tako da u običnu vodu ulijete par kapi prehrambene boje.

Biljka za kupaonicu #4. Filodendron

Filodendron će u potpunosti osvježiti izgled prostorije za opuštanje

 

Filodendron je biljka koja lako podnosi vlagu, a uspijeva i u tamnim prostorima pa je stoga savršen i za kupaonice koje ne posjeduju nikakvu prirodnu svjetlost. Jedina poteškoća je u tome što obično raste u širinu, pa s vremenom zauzme puno mjesta.

Biljka za kupaonicu #5. Sanseverija (Svekrvin jezik)

Sanseverija je biljka koja ne traži puno.

Sanseverija se naziva još i indijansko pero i svekrvin jezik. Ona je sobno cvijeće otporno na razne životne uvjete. Preporučuje se svima koji nisu baš “biljka tip”.

 

Biljke nam doista mogu podići interijer, pa čak i ako prodajte kuću ili stan :)

 

predaj oglas za nekretninu

Želite iznajmiti ili prodati nekretninu? Tražite novu adresu za život ili posao? Qwadu Vam daje sve potrebne alate kako bi u Hrvatskoj imali nekretninu koja ispunjava vaše ciljeve.