Real Estate Brokerage

Selidba je horor! Top 5 horora za prvu nemirnu noć u novom stanu

17.05.2017

Jeste li se ikad selili? Sigurno jeste. I ako je s vama sve u redu taj proces prošao je uz puno stresa i nešto znojenja. Za svakoga je selidba mali horor pa ne čudi što je puno filmova strave inspirirano upravo selidbom.

Znate li za onaj osjećaj kada prvi dan spavate u novoj kući ili stanu? Zvukovi se odbijaju od neraspakiranih kutija i praznih zidova i sve je nekako čudno.

A ni spavati baš ne možete od onih 58 stresnih situacija koje ste doživjeli prilikom preseljenja. I to u samo jednom danu. Promjena nije laka za nikoga, mada se kod preseljenja često radi o promjeni na bolje.

Stoga ne čudi da je velika većina hororaca povezana s tematikom, pogađate, useljenja u novi dom. A kada počinjete gledati takav film jedno je sigurno: netko će nastradati u hororu poštene radničke obitelji i malog pekinezera koji su odabrali predivnu trokatnicu za njihov novi dom.

Mi u Qwaduu vjerujemo u vesela useljenja i kvadrate s dušom, ali smo za vas još jednom prošli sve nedaće koje su filmaši iz svih krajeva svijeta smislili i pretvorili u film najstrašnijeg od svih žanrova.

Odlučili smo sastaviti Qwadu's top 5 hororaca koje ćete možda gledati u novoj kući ili stanu. Uz nekoga tko će vas smiriti

Horor o useljenju#1 Sinister (2012)

 

Ovaj film s Ellison Oswalt (Ethan Hawke) će vas prestraviti, on je pisac čija su pasija krimići, a realnost nešto drugo. Već 10 godina nije napisao ništa vrijedno divljenja. Kada pronađe snimke nekoliko ubojstava zaklinje se kako će riješiti misteriju i  s obitelji useli u kuću u kojoj se sve snimalo.

Horor o useljenju#2 The Woman in Black (2012)

 

Mladi odvjetnik Arthur Kipps (Daniel Radcliffe) odlazi na poziv u zapušteno selo obaviti potrebne poslove za preminulog klijenta. Ubrzo saznaje da u kući pokojnika postoji duh žene koja traži nešto što je izgubila. Mladi Arthur je neustrašiv i pokušati će riješiti misterij. Provjerite je li uspio.

Horor o useljenju#3 Dark Water (2005)

 

Majka Dahlia Williams (J. Connelly) koja se nalazi usred razvoda i njena kćer Cecelia (A. Gade) useljavaju u trošan stan na njujorškom Roosevelt Islandu. Na suptilan način ovaj film će vas voditi do vrhunca najčudnijih zbivanja koja su povezana sa susjednim stanom u kojem navodno nitko ne stanuje. Brrr, da se naježiš!

Horor o useljenju#4 Crimson Peak (2015)

 

Još jedan spektakularan uradak Guillerma del Tora na četvrtom mjestu o palači koja je živa i skriva ono što se ne zaboravlja. Radnja je smještena u palači od gline na vrhu brda gdje je ljubav dovela Edith Cushing (Mia Wasikowska). Priča o ludilu i požudi je priča o Crimson Peaku.

Horor o useljenju#5 Poltergeist (1982)

Na petom mjestu, jer desert uvijek dolazi zadnji ovaj kultni horor u kojem su glave udružili velikani predvođeni Steven Spielbergom i Frank Marshallom. Genijalci su svima zauvijek pokvarili idealističku sliku prosječne, mirne, radničke, američke obitelji.

Zapamtite, uvijek je bolje potrošiti više vremena za odabir idealnog doma jer nikada ne znate što vas može čekati. Mi u Qwaduu smo spremni biti uz vas i pomoći vam da odberete ispravno.

 

Strah te je u svom domu? Prodaj ga 

Želite iznajmiti ili prodati nekretninu? Tražite novu adresu za život ili posao? Qwadu Vam daje sve potrebne alate kako bi u Hrvatskoj imali nekretninu koja ispunjava vaše ciljeve.