Real Estate Brokerage

9 trikova za veliki ‘make over’ vašeg dnevnog boravka

25.05.2016

Bojanje zidova, reorganizacija namještaja ili dodavanje ukrasa iz garaže - sve su to kreativni i povoljni načini kako preurediti dnevni boravak.

Vaš dnevni boravak vapi za osvježenjem ili preuređenjem, a trenutno nemate financijskih sredstava kako bi uložili u veliki make over

Nema veze. Postoje brojni načini kako dnevnom boravku udahnuti novi život uz minimalne izdatke. 

U nastavku pogledajte 9 savjeta koje smo mi izdvojili i tko zna, možda se inspirirate wink

1. Druga organizacija namještaja

Za početak riješite se svih suvišnih stvari koje samo stvaraju nered u dnevnoj sobi. Ako vam nisu potrebne tri velike fotelje u sobi, čemu ih imati?

Zato se čim prije riješite viška stvari i oslobodite sobu.

Nakon toga, vrijeme je za premještanje namještaja. Pozovite dobrog prijatelja u pomoć i reorganizirajte cijelu sobu. Zašto imati kauč uz zid kad može dobro izgledati i na sredini sobe?

Budite inovativni i u vrlo kratkom vremenu ćete dobiti potpuno novu dnevnu sobu. A pritom nećete potrošiti niti kune smiley

2. Potražite novi namještaj u vlastitom domu

Možda ste drugom organizacijom namještaja shvatili da vam je dnevna soba ipak malo preprazna.

Zaboravljeni stol s popucanim lakom besplatan je dekor vintage stilu :) / Foto: www.wattpad.com
Zašto skrivati ovakav stol u garaži? Raspucala boja na drvu istinski odražava vintage uređenje doma

 

Umjesto odlaska u trgovinu i kupovine novog stolca ili stolića, prošećite kućom i “posudite” stvari iz drugih soba. Zašto stolac iz spavaće sobe ne bi preselili u dnevnu sobu? Ovako i onako na njemu samo gomilate odjeću, a u dnevnoj sobi će barem dobiti neku pametnu svrhu.

3. Ukrasite sobu zaboravljenim dekorom iz garaže

Ovo je dosta sličan savjet kao onaj pod brojem 2 smiley

No, umjesto namještaja sada potražite stvari koje će poslužiti kao dobar dekor.

Zavirite na tavan, u podrum ili garažu. Vjerujemo da imate stare vaze, ukrasne zdjele i sličan dekor koji možete izložiti na stoliću ili nekom drugom vidljivom mjestu.

Ako volite vintage stil koji je trenutno u modi tada će izvrstan izbor za dekor biti stari fotoaparat, stari lampaški radio ili stari telefon. U trgovini bi ovakav dekor mogli platiti i po nekoliko stotina kuna, a ovako ćete ga dobiti besplatno smiley

4. Dodajte malo zelenila

Biljke stvarno mogu oživjeti bilo koju prostoriju, a i nisu toliko skupe.

No prije nego se uputite u kupovinu, zavirite u susjedov ili prijateljev vrt. Možda su vrsni vrtlari i s ponosom će vam udijeliti koji cvijetak.

5. Budite originalni i objesite svoje fotografije

Zidovi su vam goli i naravno da trebate nešto objesiti na njih. Prva pomisao je kupnja uokvirenih slika i fotografija. No, uputite li se u trgovinu vrlo brzo ćete odustati od kupovine jer ćete vidjeti kako jedna mala uokvirena slika može doći i stotinjak kuna.

Zato ovu ideju odmah izbrišite iz glave i budite originalni. Iskoristite i uramite svoje vlastite fotografije.

Vaše fotografije na zidu su mnogo bolji dekor od kupljenih slika :)
Vaše fotografije na zidu mnogo su bolji dekor od kupljenih slika (charlesobinju.photography)

 

Svatko ima mali milijun slika s putovanja, zabava, druženja s prijateljima, obiteljskih fotografija… Pa umjesto da ih čuvate na USB-u i skrivate od tuđih pogleda, zaputite se u fotografski studio, razvijte ih, uokvirite i izradite pravi mali foto kolaž na zidu. Igrajte se različitim dimenzijama i stilovima. Razvijte ih u boji, crno-bijeloj tehnici ili sve popularnijem vintage stilu.

6. Obojite zidove

Danas je bojanje zidova jedan od lakših i bržih načina uređenja doma. Novčano je svima pristupačno, a najbolje je što ne morate biti pravi majstor kako bi ih profesionalno obojili. Kupite kantu bijele boje i sredstva za nijansiranje i sami izmiješajte boju i nanesite je na zidove.

Pri odabiru boje jedino je važno da se vama sviđa i da odražava vaš osobni stil smiley

7. Budite Picasso i sami stvorite umjetničko djelo

Zašto ne bi uz fotografije na zidu imali i umjetnička dijela? Danas je moderan apstraktan stil pa zašto ga ne bi iskoristili u svoju korist? 

Kupite slikarsko platno, kistove i bilo koju vrstu boja. Vodene boje, uljane boje, tempere… Sve prolazi.

Uzmite stvari u svoje ruke i izradite umjetničko djelo :)
Uzmite stvari u svoje ruke i izradite umjetničko djelo :)

 

Natopite kist u boju i neravnomjerno raspršite kapljice boje po platnu ili crtajte razne geometrijske oblike. Nakon što se remek djelo osuši, objesite ga na zid uz vaše fotografije smiley

Za više ideja i inspiracije slobodno pogledajte ovaj blog. Na njemu ćete naći razne tehnike crtanja i slikarska dijela koja vrlo lako možete i sami stvoriti. 

8. Različitim presvlakama dobit ćete novi namještaj

Mnogima preuređenje sobe znači kupnja novog namještaja. Istina je da je to najjednostavnije i najbrže rješenje za potpuni "make over", no to je i vrlo skupa odluka. 

Umjesto kupovine novog namještaja kupite tkanine i prekrivače za kauče i fotelje raznih boja i materijala. Već ste samim tim otvorili mnoge mogućnosti za uređenje dnevne sobe. Na primjer, kauč i fotelje možete prekriti materijalom neutralnih boja, a jastuke obući u jarke boje. Ili obrnuto. 

Čak možete kombinirati više tkanina i obući jastuke u vodoravne prugice, točkice, kvadratiće ili trokutiće.

Velike, male, srednje. 

Kupnjom različitog materijala otvarate mnogo više mogućnosti za preuređenje dnevne sobe nego kupovinom novog namještaja. A i jeftinije je smiley

9. Luksuzni detalji koji privlače poglede

Ako krećete u uređenje sobe s malim budžetom, to ne znači da trebate gledati samo jeftine stvari.

Ako ćete skupocjene materijale koristiti na suzdržan i smisleni način nema razloga da njihov trošak ne uključite u svoj proračun.

Zašto na primjer, ne bi kupili jednu skupu tapetu i pretvorili je u središte dnevne sobe?

Oblijepite samo jedan dio zida ili je upotrijebite kao pozadinu za ugradbene police ili regal.

Tapete su pravi dekor i privući će svu pažnju na sebe
Par skupih tapeta privući se svu pažnju na sebe :)

 

Ili kupite jednu skupu, ali kvalitetnu fotelju i uparite je sa stolicama minimalističkog stila. Čak možete upotrijebiti i metalne vrtne stolice jer danas je moderno kombinirati različite stilove dizajna smiley

Isto tako, jastuke možete obući i u svilu. Ali samo s prednje strane. Donja strana može biti prekrivena povoljnijim materijalom smiley

Nadamo se da su vam se naši trikovi svidjeli i da ćete ih isprobati.

Uz njih ćete svako malo moći preurediti dnevni boravak. 

A promjena uvijek dobro dođe. Kako vašem domu tako i vama smiley

Postavi nam pitanje

Želite iznajmiti ili prodati nekretninu? Tražite novu adresu za život ili posao? Qwadu Vam daje sve potrebne alate kako bi u Hrvatskoj imali nekretninu koja ispunjava vaše ciljeve.