Real Estate Brokerage

Trendovi: pametni namještaj

18.03.2015

Živiš u malom stanu koji ne "podnosi" glomazni namještaj? Izazovu možeš doskočiti alternativnim rješenjem - "pametnim namještajem". Saznaj zašto se on nalazi na vrhu svake liste želja mladih parova.

Kako se mijenja suvremeno društvo, tako se mijenja i način života. Velike ekonomske promjene utječu na sve segmente života, pa i na kulturu stanovanja.
Dokaz tome je porast broja članova obitelji po jedinici površine, što svakako utječe na smanjenje životne kvalitete.
Laički bismo zaključili: štedi se na svakom koraku jer kvadrati su skupi, a naše potrebe velike.

Dizajneri dakako prate "kulturne" trendove i tome prilagođavaju svoje kreacije.

Tako u 2015. osobitu popularnost imaju:

Sve sa željom da uštedimo na prostoru i u džepu sačuvamo još koju kunu.

"Pametni namještaj" na vrhu liste želja

Višefunkcionalni elementi namještaja sve su popularniji, osobito u manjim prostorima.

Nabavite li nekoliko "pametnih" elemenata i pravilno ih rasporedite po prostoru, u potpunosti možete nadoknaditi nedostatak prostora.

Na primjer, dnevni boravak je prostor koji nije namjenjen svakodnevnom spavanju, no sve se više koristi u te svrhe.
Čak ako ga osobno ne koristite i za noćni odmor, možda vam često u goste dolazi sestra ili najbolja prijateljica.

Zahvaljujući suvremenom fleksibilnom namještaju jedan ormar u tren oka možete pretvoriti u udoban ležaj.
Naravno, ovo je dobro rješenje ukoliko imate fiksnu garnituru.

pametni namještaj-krevet

Za sve ostale preporučljivi su sustavi koji koriste komodu za TV kao element za spremanje kreveta.

Navedena rješenja odlična su i za one koji imaju "dizajnersko oko" jer ne narušavaju prostorni sklad. Dapače, rekli bismo da često daju posebni "štih" vašem domu.

Skriveni radni prostor

Potreba za radnim prostorom u stanu je sve veća. U nedostatku prostora (jer rijetki si mogu priuštiti posebnu sobu i za ured) primoreni smo snaći se raznim kreativnim rješenjima.

home-office

Ovakva vrlo praktična rješenja popularna su u stanovima studenata, mladih parova ili u apartmanima, neovisno o financijskoj situaciji.

Dječja soba

Dječja soba je prostor u kome često dolazi do povećanja broja korisnika pa je potreba za povećanom funkcionalnošću osobito izražena.
Transformacijske mogućnosti su velike: dvosjed ili trosjed moguće je pretvoriti u krevet na kat, može se podići radni stol te iz toga izvuči ležaj i slično.

trosjed-krevet

Tako "pametnim namještajem" možete postići funkcionalni prostor za dvoje ili čak troje djece.

Odlično je što su svi elementi estetski zanimljivi, odnosno trendovski dizajnirani. I odabir boja i dezena vrlo je širok, što će vam pomoći da postignete skladan prostor u kojem će vaša djeca rado boraviti.

Naravno, cijena ovakvih elemenata veća je od prosječne, ali rekli bismo opravdana. Mnoge je elemente moguće prenamjeniti ili kasnije koristiti zasebno.

Ako si ipak takav namještaj ne možete priuštiti, tabure ili krevet sa spremištem dobra su alternativa da spremite barem dio igračaka i odjeće.

otoman-spremnik

Nekoliko savjeta za efikasnije uređenje malih prostora

Oslobodite prozore od zavjesa i žaluzina

Prirodno svijetlo vrlo je važno za normalno funkcioniranje našega organizma. Veliku važnost ima i u funkciji prostora, osobito ako se radi o onom manjem jer ga čini većim i prozračnijim.

Koristite manje komade namještaja

Ne natrpavajte prostor nepotrebnim elementima niti onima prevelikima. Dobra ideja je prozirni namještaj, od stakla ili transparentne plastike. Prozirni namještaj vizualno ne natrpava prostor.

prozirni namještaj

Iskoristite zidove

Ovo rješenje sve se više cijeni otkad je porasla popularnost industrijskog stila. O čemu pišemo najlakše ćete si predočiti ako se sjetite newyorških studentskih stanova. Samo pazite da u tome ne pretjerate i vaš stan izgledat će šarmantno. Što je zapravo moguće uskladištiti na zidu? Bicikle, nakit, stolice, stolove, posuđe - nabrojene stvari obješene na kreativan način mogu postati i zanimljive dekoracije.

kako-bicikl-postaviti-na-zid

Zaboravite na suvenire i male dekoracije

Iako znamo da je fora imati figuricu sa svake destinacije na koju ste putovali, u malom stanu i nije toliko fora imati ih sve izložene na polici ili stolu. Natrpate li razne suvenire, vaze i svijećnjake, pridonjet ćete vizualnom smanjenju doma. Riješite se nepotrebnih stvari koje ionako vrlo vjerojatno samo kupe prašinu.

Postavi nam pitanje

Želite iznajmiti ili prodati nekretninu? Tražite novu adresu za život ili posao? Qwadu Vam daje sve potrebne alate kako bi u Hrvatskoj imali nekretninu koja ispunjava vaše ciljeve.