Real Estate Brokerage

Useljavate se i sve je prazno? Evo popisa namještaja za prvu silu

18.10.2017

Useljenje u prazan stan doista može biti muka, pogotovo ako ste ispraznili budžet na kupnju stana. No, bez sljedećeg namještaja stvarno ne možete...

Preselili ste se! Čestitamo. 

Kupili ste novi stan, zadužili se i ušli u svijet kredita. To je najčešća verzija događaja. To više nego fakultetska diploma ili brak znači da ste postali odrasla osoba. 

OK, a sad osjećaj kad uđete u novi stan i trebate ga opremiti. Od kuda početi? Budžet vam uz onaj kredit kojeg morate otplaćivati više nije baš nešto. 

Donosimo vam popis namještaja kojeg morate imati u novom stanu, jer bez njega ne možete - stvarno. 

1. Živjeti, znači jesti

Da, možete odmah kupiti kuhinju za 30 tisuća kuna, ali nije nužno. Za početak vam je uz hladnjak, štednjak i pećnicu potrebno posuđe i pribor za jelo. 

Neki ljudi ne mogu živjeti ni bez mikrovalne ni bez tostera. Kuhinja je obično najveći izdatak jer se oprema za kuhanje sastoji od najvećeg broja sitnica. 

Stavite sve što vam se čini nužno stavite na papir.

2. Kupaonske osnove

Koliko je kupaonica prazna? Ako nemate ormariće, a budžet je doista malen, nabavite visilice organizatore za kupaonu. 

Također, postoje odlične ladice za kupaone koje se zalijepe vakuumom na zid, a mogu se staviti i na tuš. I takve samoljepive kukice. 

3. Krevet za spavanje

Bez udobnog kreveta se ne može

Krevet bi trebalo prvo kupiti. I u trenucima kada je sve prazno u stanu i još se ne osjećate kao da ste kod kuće - krevet doista treba biti ono novo, udobno i čisto mjesto. 
Mjesto na kojem se trebate opustiti i odmoriti. 
Uložite prvo u pravi krevet, ne možete spavati na zračnom madracu. 

4. Dobar kauč

Jednako kako je važno imati udoban krevet kako bi se odmorili tijekom noći, tako treba imati i dobar kauč za kvalitetan dnevni odmor. 

Ako nemate trenutno dovoljno novaca za kauč ili kutnu garnituru iz snova, imamo rješenje za vaše probleme. Nabavite jeftiniju sofu koja će se kasnije uklapati u dnevnu kao ispomoć ili sofu koju ćete kasnije lako prodati. Jeftini komadi namještaja uvijek se lako preprodaju. 

5. Mali stolić

 

 

Mali stolić za kavu može biti i blagovanski

Mali stolić za kavu može biti zamjena za blagovaonski stol. Ne šalimo se! Ako imate klince, on je taman njihove razine, a vi ćete izdržati neko vrijeme jedući kao Japanci. 

6. Stalak za odjeću

Ormari puno koštaju, a za početak vam ipak nešto treba gdje ćete stavljati. Dva stalka za odjeću, jedan u spavaćoj sobi, drugi za predsoblje bit će dovoljno. 

7. Svjetla jer vam mora biti svjetlo

Jeste li mislili na svjetla? OK, imate žarulje bez sjenila. No ako želite stvoriti osjećaj doma - stavite jednu lijepu podnu svjetiljku u dnevnu sobu. 

8. Ne zaboravite na produžne kabele

Kada se uselite sve će biti na sve strane. I kada ćete nešto htjeti uključiti, nećete znati gdje. Ili će vam biti predaleko… 
Kupite zato nekoliko produžnih kablova, kasnije će vam uvijek dobro doći.

Jesmo li vam pomogli?

Nađi još korisnih savjeta

Želite iznajmiti ili prodati nekretninu? Tražite novu adresu za život ili posao? Qwadu Vam daje sve potrebne alate kako bi u Hrvatskoj imali nekretninu koja ispunjava vaše ciljeve.