Real Estate Brokerage

Zašto trebate ovlaživač zraka u vašem domu?

07.12.2016

Zrak upija vlagu poput spužve i to ne samo iz svih predmeta s kojima je u kontaktu, već i iz našeg tijela. Stoga, za zdravlje, ali i očuvanje namještaja u vašem domu, ovlaživači mogu biti pravo rješenje.

Zima je već odavno pokucala na vrata.

Možda je, doduše, još očekujemo kalendarsku potvrdu, ali meteorološki je definitivno tu.

Jutra su u termostatskom minusu, a ni dani nisu mnogo topliji.

Zbog toga nam je najljepše i najugodnije unutar naša četiri zida.

Osim ugodnog uređenja i skladnih boja, toplina koju nam pruža naš dom ne može se mjeriti s puno stvari.

Naime, svi želimo zimi uživati u toplini, kao i u zdravim uvjetima vlastitog doma, no to često nije moguće.

Suhi zrak je opasan

Iako mnogi u svojim zgradama i kućama imaju riješeno pitanje grijanja, da li putem plina, struje, drva ili kakvog drugog energenta, kada govorimo o zdravlju potrebno je poduzeti neke dodatne korake osim optimalnog zagrijavanja životnog prostora.

Glavni problem leži u činjenici da kada zagrijavamo prostor, to jest zrak, on postaje suh, a u tom se grmu krije opasnost.

Suhi zrak je, naime, uzrok brojnih problema, a nastaje u velikom broju slučajeva kao posljedica pretjeranog zagrijavanja prostora.

Tijekom zime grijemo sobe da nam bude što ugodnije, međutim, zagrijavanjem se u prostorijama smanjuje vlažnost zraka, a tu nastaju problemi.

Zrak upija vlagu poput spužve i to ne samo iz svih predmeta s kojima je u kontaktu, već i iz našeg tijela.

Dišni putevi na udaru

Posebno su na udaru naši dišni putevi; dolazi do sušenja grla, usnica i kože, a samim time smanjuje se obrana od štetnih mikroorganizama te se javljaju brojne upale i slabljenje organizma.

Infekcija gornjih dišnih puteva uslijed isušene sluznice može uzrokovati neugodu u vidu krvarenja, svrbeža, peckanja, kihanja,...

Osim što šteti našem dišnom sustavu, izloženost suhom i lošem zraku uzrokuje tegobe poput umora, pospanosti, razdražljivosti, nemogućnosti koncentracije, nervoze, glavobolje, itd.

Kada je koža izložena utjecaju suhog zraka ona se prekomjerno suši i dolazi do pojave svrbeži i iritacije, a nerijetko i do crvenila.

Dodatni problemi koje može uzrokovati suhi zrak su i žarenje u očima i iscrpljenost.

Infekcija gornjih dišnih puteva uslijed isušene sluznice može uzrokovati neugodu u vidu krvarenja, svrbeža, peckanja, kihanja,...
Infekcija gornjih dišnih puteva uslijed isušene sluznice može uzrokovati neugodu u vidu krvarenja, svrbeža, peckanja, kihanja,...
 

Nije pošteđen ni namještaj

Da stvar bude gora, materijali koji zadržavaju vlagu, poput tepiha, zavjesa, namještaja i drugih tekstila, još dodatno isušuju zrak.

Uz to, od suhog zraka nije pošteđen ni drveni namještaj, dakle parketi, glazbala, umjetnine i ostali predmeti u našim domovima izrađeni od drva.

Dugovječnost namještaja u svakom pogledu pada, a to nikako nije dobro.

Upravo zbog ovih razloga važno je znati kako otkloniti posljedice suhog zraka - ovlažiti zrak i sačuvati zdravlje.

Kako bismo se lakše nosili sa suhim zrakom u našem najintimnijem prostoru, možemo si pomoći.

Posuda s vodom dobra, no ima mana

Problem možemo riješiti tradicionalnim i, reći će mnogi, provjerenim metodama kao što su posude s vodom na radijatorima.

Međutim za dodatnu sigurnost trebali biste mijenjati vodu svakoga dana jer njezina temperatura pogoduje razvoju raznih vrsta mikroorganizama.

Kako biste učinkovitije riješili problem suhog zraka u vašem domu, potrebno je koristiti i ovlaživač zraka.

Danas na tržištu postoji širok spektar provjerenih i djelotvornih uređaja koji se razlikuju po cijeni i kvaliteti.

Radi toga se, prije kupnje, dobro informirajte o tome koji proizvod vam najbolje odgovara.

Gledajte na kvalitetne reference

Nećete previše pogriješiti s bilo kojim ovlaživačem, no ciljajte na one koji imaju dovoljno kvalitetne reference da zadovolje potrebe vašeg životnog i/ili radnog prostora.

Ovlaživači su idealni protiv suhog i nečistog zraka, prašine, neugodnih mirisa, itd.

Na raspolaganju su također ovlaživači s ionizatorima zraka, koji osim što navlaže zrak, u njega ispuštaju negativne ione koji sprečavaju određene bolesti.

Osim toga, važno je spomenuti da se ovlaživači zraka obično postavljaju u onaj prostor u kojem provodimo najviše vremena, dakle, dnevnu, spavaću i dječju sobu.

 Važno je znati kako otkloniti posljedice suhog zraka - ovlažiti zrak i sačuvati zdravlje
 Važno je znati kako otkloniti posljedice suhog zraka - ovlažiti zrak i sačuvati zdravlje
 

Birajte tihi uređaj

Neki od savjeta koji vam mogu pomoći prije odabira i kupnje ovlaživača zraka jesu odgovori na pitanje osigurava li željeni proizvod brzo djelovanje, a trebali biste provjeriti na kolikom prostoru je uređaj sposoban raditi i koliku količinu vode može dnevno odstraniti.

Pri izboru, također, budite informirani djeluje li uređaj dovoljno tiho, koliki je kapacitet vlaženja zraka, odnosno za koliko velik prostor je primjeren te, ništa manje važno, kolika je energetska potrošnja jer ćete to najprije osjetiti na vašem budžetu.

Tako ćete biti korak ispred i u slučajevima i ako želite iznajmiti stan.

Neka se, stoga, i u vašem domu nađe jedan ovlaživač zraka.

Vaša obitelj zavrjeđuje najbolje, pa ako trebate bilo kakvu pomoć ili savjet, Qwadu tim ovdje je za vas.

Upitajte što vas zanima

Želite iznajmiti ili prodati nekretninu? Tražite novu adresu za život ili posao? Qwadu Vam daje sve potrebne alate kako bi u Hrvatskoj imali nekretninu koja ispunjava vaše ciljeve.