Real Estate Brokerage

Već ste ludi od pakiranja stvari? Evo 5 savjeta za selidbu bez glavobolje

22.11.2017

U sam proces selidbe ušli ste nadobudno. U pozadini je svirala muzika iz Rockyja i napali ste kutije kao Rocky one stepenice. Jedina razlika je ta što ste zapeli usred pakiranja, dok je Rocky došao do vrha i još je k tome imao snage i zaplesati. Evo nekoliko savjeta kako da postanete Rocky u pakiranju stvari. 

Selidba.

Za nekoga pravo veselje, a za druge čista muka. Iako možda pripadate veseloj polovici, svejedno ćete se naći u moru raznolikih osjećaja. Nećete moći spavati, preznojavat ćete se, bit ćete ludi od donošenja odluka, čangrizavi, razdražljivi… Ma shvaćate kuda idemo s ovim, zar ne? Čak i uz nekoliko klonova, vrlo je vjerojatno da ćete se u jednom trenutku naći na rubu. Neke će stvari biti izvan vaše kontrole, ali na neke stvari ćete moći utjecati i olakšati si cijelu selidbu.

Za početak, osmijeh na lice! Ovo zapravo može biti zabavan dan

1. Napravite popis zadataka

Izvrsno je što se možete sjetiti popisa za trgovinu, ali to ne znači da ste genij. Realno gledajući, imate puno obveza i stvari za pakiranje u kutije. Napravite popis stvari koje će vam biti potrebne tijekom pakiranja (kutije, flomasteri, markeri, naljepnice, novine, folije za zamatanje stvari...), i koje svakako ne smijete zaboraviti uzeti sa sobom (ogledalo koje ste kupili, zavjese, radio,...).

Popis zadataka

2. Dokažite da ste pametni i ne rasipajte novac na potrošni materijal

Sagledajte stvari van okvira. Zašto kupovati kutije i papire za zamatanje kad možete otići do obližnje trgovine i restorana i dobiti ih besplatno! Sve što trebate je pitati, uzeti kutije i na izlazu reći hvala

3. Pametno pakirajte stvari! Naučite nešto od babuška

Babuške

Slatke i šarmantne bakice napravljene od drveta, lijepih velikih očiju i rumenih obraza neizostavni su dio ruske kulture i malo tko nikada nije čuo za njih. To je u osnovi set lutki koje se veličinom smanjuju kako bi se svaka mogle staviti jedna u drugu.

No, vjerojatno se pitate kakve veze babuške imaju s pakiranjem stvari? Iako su jednostavne i mnogima služe kao suvenir, one nude i vrijednu lekciju kada je riječ o pakiranju. Ono što bi trebali naučiti od njih je da tijekom pakiranja stavljate stvari unutar drugih stvari. Ne samo da ćete tako uštedjeti prostor u kutijama već ćete uštedjeti i novac.

Kako? Pa manje kutija, manje vremena da vas profesionalci presele (ako ih plaćate po satu), manje ljepljivih traka, manje pucketavih folija za zamatanje stvari i manje svega. 

Evo nekoliko savjeta kako izbjeći nabacivanje velikih stvari u gomilu kutija i što sve može poslužiti kao babuška.

  • Plastične zdjele i lonci. Iako sve zdjele i lonce nećete moći staviti jedne u druge (problem će biti ručke), u njih možete staviti neke sitne stvari kao što su stvari iz ladice, podmetači, vilice, noževi i slično. Važno je da se u njima nalaze stvari iz kuhinje, a ne na primjer, šminka koju za tjedan dana sigurno nećete tražiti unutar kuhinjskih lonaca. 
  • Košare za rublje. Popluni, ručnici, posteljina
  • Kante za otpad. Sredstva za čišćenje, obuća, igračke kućnih ljubimaca
  • Torbe. Sitne stvari iz kupaonice, šminka ili manje torbe stavite u veće.

4. Ne feštajte dan prije selidbe

Ne feštajte dan prije selidbe

Iako ste uzeli slobodni dan za selidbu, to vam ne daje razlog da dan prije otpustite kočnice. Možda ne morate ustati u 6 ujutro za posao, no ipak se morate ustati ranije. Osim toga, cjelodnevni dan na nogama je i trostruko iscrpljujući nego uobičajen dan na poslu. 

Zato pamet u glavu i idite spavati u dogledno vrijeme.

5. Na dan selidbe nemojte računati na prijatelje

Imate najbolje prijatelje na svijetu, zar ne? Ne trebate unajmiti profesionalce jer će vam svi mogući prijatelji pomoći. Oni će doći na vrijeme i nitko se neće napiti, nitko se neće zasjesti i zapričati s nekim, nikome neće pasti kutija puna porculana i svi će biti vrijedni kao pčelice. 

Ako ćemo biti iskreni, mnoga su prijateljstva  na sam dan selidbe raskinuta ili poljuljana. Neka vam prijatelji pomognu kod pakiranja i otpakiravanja stvari, ali kod selidbe? NE!

Ako ćete trebati pomoć profesionalaca kod traženja stana ili ćete željeti promijeniti prostor u kojem ćete živjeti, slobodno nam se javite.

Vi ste možda bez ideja no mi nismo! Sretno s pakiranjem i selidbom 

Pitajte nas za savjet

Želite iznajmiti ili prodati nekretninu? Tražite novu adresu za život ili posao? Qwadu Vam daje sve potrebne alate kako bi u Hrvatskoj imali nekretninu koja ispunjava vaše ciljeve.