Real Estate Brokerage

Top 5 darova za useljenje

19.04.2017

Spremate se u posjetu bližnjima ili prijateljima koji su se netom uselili u novi stan ili kuću i želite im nešto pokloniti. No kako odabrati pravi poklon? Nekada će biti dovoljna kvalitetna boca vina ili sobna biljka, no ako želite da poklon bude originalan i koristan, evo nekoliko ideja.

Iako useljenje u novu kuću ili stan donosi radost i uzbuđenje, ono zna biti poprilično teško.

Useljenje znači novi početak i nova iskustva, no premještanje stvari iz starog stana, nošenje kauča po strmim stepenicama i otvaranje kutija za koje zapravo nitko ne zna što se nalazi unutra stvara frustraciju i veliki nered. 

Nakon uspješno obavljenog posla i uređivanja stana, naravno da želite nagraditi svoje bližnje ili prijatelje. A to radite tako da im darujete dar za useljenje. 

Kako znati koji dar je pravi za useljenje?

Svaki dar za useljenje će izgledati dobro, no darovati nešto što je zaista korisno i praktično je još bolje.

Savjetujemo da izbjegnete kupovanje umjetničkih slika, kućnih biljaka i raznih dekoracija osim ako stvarno ne poznajete ukus svojih bližnjih ili ako znate u kojem je stilu uređen stan. Stoga bi najbolji dar bio onaj koji će domaćinima stvarno koristiti. To ne mora biti ništa skupo, ali mora biti kvalitetno i funkcionalno.

Razmišljajte ovako: što će domaćinima pomoći organizirati njihov iznenada kaotičan život? Ovo je savršena prilika da im darujete nešto što u ovom trenutku ne bi kupili za sebe, a svatko pri zdravoj pameti bi to želio.

Evo nekoliko jednostavnih darova koji će novim vlasnicima pomoći u novom životu.

1. Set oštrih noževa

Set noževa

Ako domaćini vole kuhati poklonite im kvalitetno posuđe ili kvalitetan i oštar set noževa. No pripazite na ono praznovjerje kojemu su nas učile bake i uzmite barem jednu kunu na odlasku. 

Ako ne znate o čemu govorimo, noževi se ne bi smjeli darovati jer bi se s dragom osobom mogli “dočekati na nož”, tj. porječkati se. Zato ta osoba mora otkupiti noževe od vas barem sa simboličnom kunom smiley

2. Električni mlinac za sol i papar

Električni mlinac za sol i papar

Električni mlinac za sol i papar vjerojatno nije prijeko potreban, ali se svima sviđa i svatko bi ga želio. Lijepo izgleda i praktičan je, a teško da će si ga netko sam kupiti.

Savršen je za one koji vole kuhati i koji vole praktičnost u kuhinji jer se električni mlinac može podesiti i na koliko će sitno izmljeviti zrna.

3. Set tanjura ili šalica

Set šalica za kavu

Realno gledajući, tko od vas još uvijek ima cijeli set tanjura ili šalica za kavu? Uvijek se razbije barem jedan tanjur ili okrhne šalica. Stoga neće biti na odmet kupiti im lijepi set kojeg mogu koristiti i izvaditi ga u posebnim prilikama.

4. Personalizirani ručnici

Personalizirani ručnici za usljenje

Znamo da su kvalitetni ručnici poprilično skupi, pa kupovina cijelog seta ručnika većini neće doći u obzir.

Bolje i mnogo ljepše rješenje je darovati personalizirane ručnike koji mogu biti elegantan dodatak svakoj kupaonici.

Pronađite trgovinu ili web shop koji u ponudi ima personalizirane ručnike. Odaberite boju ručnika, boju konca i imena koja će biti ispisana na ručniku. 

5. Posteljina

Posteljina za useljenje

Posteljina je uvijek dobrodošla, no nemojte se previše zaigrati i kupiti posteljinu ludih boja ili potpuni kič (osim ako ste sigurni da vaši prijatelji ili rodbina to vole). 

Najbolje je kupiti neku lijepu jednobojnu posteljinu koju im neće biti neugodno staviti na krevet. 

Kod kupovine posteljine trebate pripaziti na dimenzije kreveta koje bi unaprijed trebali znati ili se u trgovini osigurajte da ima mogućnost zamjene posteljine.

Još nekoliko ideja za darove useljenja

Ako vam sve ove ideje nisu pomogle i još niste sigurni što kupiti, evo još nekoliko ideja. Već se hvatamo za slamku spasa smiley

  • Lijep zidni sat. Zidni sat nije nešto će si netko priuštiti tek kad se useli, a postoje moderni i univerzalni satovi koji se mogu kupiti čak i ako ne znate nečiji ukus
  • Otirač za vrata. Ima lijepih i originalnih otirača za vrata, a to je zadnje na što će netko misliti tijekom useljenja. 
  • Digitalni okvir za slike. Umjesto staklenih okvira koji moraju biti pravih dimenzija da slika stane unutra, kupite digitalni okvir.
  • Osnovni set alata. Osnovni set alata će svatko cijeniti. Ne mora biti skup ili brendiran, no važno je da se u setu nađu razna kliješta, čekić, set odvijača, rolni metar i skalpel.
  • Vrtni alat i pribor. Imaju li vaši prijatelji vrt i vole uzgajati cvijeće ili povrće, poklonite im lopaticu za cvijeće, sadilice, motiku, grabljice ili škare za vrt.
  • Roštilj. Ako vaši prijatelji imaju lijepo dvorište, a nemaju namjere baviti se vrtom, kupite im dobar roštilj. Nitko se neće buniti roštilju, a ni vi kad ćete sljedećeg puta biti pozvani na njega smiley

Sve u svemu, što god darovali, bitno da je od srca. Držimo palčeve da ćete uspjeti naći savršen dar!

Pronađite i vi svoju nekretninu

Želite iznajmiti ili prodati nekretninu? Tražite novu adresu za život ili posao? Qwadu Vam daje sve potrebne alate kako bi u Hrvatskoj imali nekretninu koja ispunjava vaše ciljeve.