Real Estate Brokerage

Prodaja nekretnine tijekom praznika: 8 savjeta za prodaju tijekom Božića

06.12.2017

Blagdanska prodaja kuće nije česta, ali je moguća. Ono na što bi trebali pripaziti je da se potencijlani kupac ne osjeća kao uljez. Definitivno tijekom prodaje trebate pripaziti na božićne ukrase. 

Božić je vrijeme za dom i obitelj… Sve se vrti oko blagdanskog stola, božićne jelke i bliještećih žaruljica. 
A u to doba prodavati dom… nije neuobičajeno, ali je moguće. Možda zbog svih tih emocija i božićne atmosfere lakše prodate stan ili kuću.

Ipak, trebali bi se fokusirati na božićno uređenje. Možda u vrijeme kada prodajete kuću ne bi trebali okititi baš svaki čempres i svaki grm božićnim lampicama. 

Blještavilo ipak može biti distrakcija. 

Donosimo nekoliko praktičnih savjeta kako urediti dom koji prodajete tijekom sezone blještavih lampica:

1. Božićni ukrasi trebaju biti u skladu s uređenjem doma

Kakav dom imate? Prodajete li kuću u rustikalnom stilu? Mislite li da bi kupci zainteresirani za takvu kuću htjeli biti dočekani s led ukrasima plastičnih sobova ispred kuće ili da bi na vašoj kamenoj kućici baš fora bilo staviti jednog Djeda Božićnjaka koji se penje prema dimnjaku. 

Možda baš i ne… uskladite božićne ukrase s uređenjem doma kako bi ostavili potpuni dojam na kupca. Neka i kupac osjeti doživljaj Božića prilikom razgledavanja. 

2. Vijenac na vratima

Što je prvo što bilo koji kupac prvo vidi nakon dvorišta? Pa vrata. 
A božićni vjenčić na vratima doista odaje pravi božićni ugođaj. Zeleni vjenčić s velikom mašnom sasvim je dovoljan za pravi božićni ugođaj. 

3. Pazite na uređenje dvorišta

Baš kao što smo spomenuli, ne pretjerujte s uređenjem dvorišta u to vrijeme godišta. Sve to blještavilo, lampice koje se izmjenjuju, led sobovi i patuljici nisu baš za prodaju. Natjecanje u blještavilu u kvartu ostavite za svoj novi kvart u koji ćete se preseliti. 

4. Pazite na božićno drvce

Budući kupci će razgledavati i unutrašnjost kuće, a naravno - u središtu pažnje u to je vrijeme jelka. 

Pobrinite se da imate lijepo drvce koje prati uređenje kuće, ali i da bude uredno oko drvca tj. počistite one iglice. 

Također, nemojte ugurati preveliku jelku u kuću.

5. Žaruljice su poželjne, ali umjereno s njima

Žaruljice su simbol Božića. No da bi one bile simpatično i ugodno rješenje, trebate ih znati koristiti. Ne stavljajte ih sve posvuda, a one produžne kablove lijepo sakrijte.

6. Ne ističite obiteljske fotografije i čestitke

Obiteljske božićne fotografije
Foto: Beatrice Murch/Flickr.com

Blagdansko doba vrijeme je u kojem dobivamo čestitke od rođaka u inozemstvu i na frižider lijepimo sve one fora obiteljske fotografije s Djedom Božićnjakom i okupljanja u ružnim božićnim puloverima. 

No ako prodajete kuću, trebali bi maknuti sve te osobne dodatke. Potencijalni kupac mogao bi se osjećati neugodno, kao da zadire u nečiji osobni prostor. 

7. Dobro očistite prilaz i posipajte stepenice soli

Ako prodajete kuću i otvoreni ste za razgled tijekom zimske sezone, imajte na umu da kupci trebaju doći do ulaza. To posebno vrijeme za vas u snježnim krajevima. 

Dakle, raščistite prilaz od snijega kako bi potencijalni kupci imali gdje parkirati, ali i posipajte prilaz i stepenice solju. 

Klizanje do ulaza baš nije neki najbolji prvi dojam.

8. Pripazite na fotografije na oglasu

Ako prodajte u božićno vrijeme i tek ste postavili oglas za nekretnine, možete staviti svoju božićnu dekoraciju na oglas. No istovremeno stavite podsjetnik da te božićne fotografije zamijenite jednom kada prođe blagdanska sezona.

Nadamo se da smo vam pomogli! Sada ste spremni za predavanje božićnog oglasa za prodaju stana ili doma :) 

Predaj oglas za nekretninu

Želite iznajmiti ili prodati nekretninu? Tražite novu adresu za život ili posao? Qwadu Vam daje sve potrebne alate kako bi u Hrvatskoj imali nekretninu koja ispunjava vaše ciljeve.