Real Estate Brokerage

Prodaja nekretnine i kućni ljubimci: što sve treba skloniti

12.04.2017

Ako potencijalni kupci nisu ljubitelji životinja, vaši ljubimci doista bi im mogli biti zasmetati. Kada prodajete kući ili stan prilikom razgledavanja sve mora biti "pic-pic". 

Jeste li ljubitelj pasa i mačaka? Ili zečeva i hrčaka, zmija i guštera? I da, svi ti ljubimci bez obzira da li su krzneni i mekani ili glatki i jedu kukce vama su itekako prirasli srcu. Pas i mačka i gušter dio su vaše obitelji i ne možete zamisliti život bez njih.

Isto toliko koliko su vama oni dragi drugim ljudima su oni možda odbojni. To ne morate niti možete razumjeti no morate toga biti svjesni kada prodajete kuću ili stan. Ljubimci bi mogli možda ugroziti prodaju ili  smanjiti cijenu nekretnine

Kada prodajete nekretninu trebali bi se riješiti nepoželjnih znakova kućnih ljubimaca.

1. Dajte na čuvanje kućnog ljubimca za vrijeme razgledavanja

Prvi dojam kod razgledavanja nekretnine jako je bitan. Ako potencijalnog kupca zaskoči pas ili laje na njega kada čeka da mu otvorite ogradu, taj prvi dojam neće biti ugoda već strah. Bez obzira koliko vi kupcu govorili da je sve u redu i da je njemački ovčar Bingo velika maza, knedla u grlu bit će prisutna.

Psa ili mačku možete nekome povjeriti na čuvanje tih nekoliko sati. Guštere i zmije jednostavno prekrijte. Jedino što možete ostaviti je akvarij.  Ali ribe su ionako živi ukras.

2. Uklonite klupka krzna

I mačke i psi se linjaju. Što više krzna imaju to za njima ostaje više dlake (tko ima samojeda ili perzijsku mačku zna o čemu pišemo). Za dobar dojam tu svu dlaku treba maknuti. U tome će vam pomoći usisivač i vlažna spužvica. Na mokru spužvicu dlačice se primaju kao magnet laugh

3. Uklonite mrlje s poda

Psi i mačke su živa bića. Mačke se iz obijesti često znaju pomokriti na tepih ili na kauč i fotelju. To ponekad rade i psi. Nekad ih ne stignete pustiti van na vrijeme, a neki put povraćaju po kući ili stanu. 

I to je dio života s njima. Ako možete, očistite te znakove prilikom razgledavanja nekretnine koje prodajete. Ili jednostavno uklonite sve te prljave tepihe.

4. Riješite se mirisa mačke i psa 

I najčišći ljubimci na svijetu imaju miris. Vlasnici su na njega navikli no potencijalnim kupcima on doista može smetati
I najčišći ljubimci na svijetu imaju miris. Vlasnici su na njega navikli no potencijalnim kupcima on doista može smetati

 

Ljubimci imaju miris. Kod mačaka zapravo najviše mirisa proizvodi njihov pijesak dok sami psi imaju karakterističan miris na kojeg se vlasnici naviknu. Neki psi više zaudaraju, drugi manje. 

Potencijalni kupac vrlo brzo nakon ulaska u kuću osjetit će miomiris. I njega se možete riješiti i to uz pomoć sode bikarbone.

Mačji pijesak bilo bi najbolje maknuti tijekom posjeta ako imate kamo, a mjesta koja imaju karakterističan mačji mirisi posipati soda bikarbonom pa nakon nekih pola sata usisati. Za svaki slučaj, bilo bi dobro koristiti i osvježivač zraka pa ga našpricati na mjesta očišćena sodom. 

5. Ogrebotine i udubljenja od kandži i zuba

Mačke vole grebati namještaj, pogotovo ako ne izlaze iz kuće. Gristi i grickati vole i zečevi, a mali psi žvaču sve do čega dođu uključujući i namještaj. Kad narastu vole “kucati” po ulaznim vratima pa tko imate drvena vrata, zna kako ih jedan dio nedostaje.

Ako baš imate jako izgrebani namještaj, trebalo bi ga zamijeniti prilikom razgledavanja ili prekriti. Ako vam je kauč uništen, samo prebacite preko neku deku.

6. Maknite sve što ukazuje na ljubimca

Neki ljudi doista su alergični na ljubimce i sve što podsjeća na njih. Plastične rastrgane kokoši na dvorištu, konopci za žvakanje, zdjelice hrane…
Prije razgledavanja to bi mogli maknuti. Jer još će čudnije biti ako potencijalni kupci vide sve znakove prisutnosti kućnih ljubimaca, a psa i mačke niotkud.


Možda vam se čini malo blesavo što treba maknuti znakove kućnih ljubimaca prije razgledavanja nekretnine. Možda, ako unaprijed shvatite da je kupac ljubitelj životinja te da to možete okrenuti kako bi ljubimci postali plus yes

Ipak, ako ne znate tko dolazi u razgledavanje kuće bilo bi bolje da sve dobro očistite i maknete tragove kućnih ljubimca. 

 

Oglasi svoju nekretninu

 

Želite iznajmiti ili prodati nekretninu? Tražite novu adresu za život ili posao? Qwadu Vam daje sve potrebne alate kako bi u Hrvatskoj imali nekretninu koja ispunjava vaše ciljeve.