Real Estate Brokerage

Retro je IN! Uredite kuhinju u retro, vintage stilu

08.11.2017

Retro je već dugo vremena in. Ovaj stil ne košta puno, ali treba puno pažnje posvetiti detaljima. I igrati se.

Retro stil je već godinama in. I znate što je najbolje što se dogodilo kod unutarnjeg uređenja? Stari komadi namještaja mogu se “spasati” i preurediti kako bi sve izgledalo lijepo.

Retro mogu biti stvari koje su nove, ali je njihov dizajn identičan ili pak podsjeća na dizajn popularan kroz prošla desetljeća.

No, retro kuhinja može biti i kuhinja koju ste dotjerali, stari ormarići i vitrine kojima ste unijeli malo duše bojom i lakom.

Pa idemo redom. Kako dosadnu kuhinju pretvoriti u zabavnu retro kuhinju?

1. Prava boja za retro kuhinju - mint

Mint boja ili boja pistacije svoju popularnost stekla je šezdesetih godina prošlog stoljeća. Tada je sve bilo mint, od vespe preko haljina do hladnjaka. Vjerojatno je ljudima u sedamdesetima već dojadila ta boja, ali ona je danas na dobrom glasu kada pričamo o vintage uređenju


Foto: http://decoholic.org/2016/03/07/lovely-cottage-retreat/

2. Namještaj u novom ruhu

Kuhinja doista ne mora biti kuhinja iz robne kuće, s dubokim ladicama koje se sporo zatvaraju. Kuhinja mogu biti dobri stari komadi namještaja divno ukomponirani u prostor. Pa čak o onaj brodski pod obojan u zeleno može jako dobro izgledati. 

Stari namještaj, novi sjaj
Foto: https://www.pinterest.com/source/artsandcraftshomes.com/

3. Crno-bijele pločice u kuhinji

Što je karakteristično za kuhinju? Ona je uz kupaonicu jedini dio doma u kojem imate pločice. A dizajn pločica doista može utjecati na cjelokupni dojam u kuhinji. Crno bijele pločice mpžda vas podsjećaju na pedesete, no te pločice šahovskog uzorka prvi put su se pojavile u 15. stoljeću i od tada pa sve do danas se provlače kroz uređenje interijera. 

Retro kuhinja crno-bijele pločice
Foto: https://www.pinterest.com/bloglovin/

4. Pod od vinila

Sjećate se linoleuma? Posljednjih 20 godina većina nas ga je s gnjušanjem izbacivala iz kuća i stanova. No, linoleum se vratio. Doduše, ne u istom izdanju kao prije. Danas možete naći velik izbor podloga od vinila. On omogućava brzo postavljanje, dobru izolaciju i ono što nas najviše interesira - širok izbor dizajna. 

Linoleum podovi
Foto: https://www.flickr.com/photos/jacqib/2390823444/

5) Vintage pločice na zidu

Kada radite kuhinju, uz pločice na podu bitno je postaviti i pločice na zid. One uz sudoper ili štednjak. One također mogu unijeti jedan retro duh u samu kuhinju. 


Foto: https://sjoystudios.com/27-bohemian-interior-design-must-know/

6) Retro kućanski aparati

Jeste li razmišljali o tome koliko kućanski aparati pridonose izgledu kuhinje? Vjerojatno niste. No, ako ste stvarno predani svakom detalju možete naručiti cijeli set retro kućanskih aparata 

Retro kućanski aparati
Foto: http://appliancist.com/retro/vintage_retro_appliances/smeg-back-to-the-50s-retro-collection-of-small-appliances.html

Nadamo se da ste se inspirirali. Ako želite naći još odličnih ideja, prosurfajte kroz naš blog. Ili nam se javite ako trebate pomoć pri preuređenju 

Prosurfaj kroz blog   POMOć pri preuređenju

 

Želite iznajmiti ili prodati nekretninu? Tražite novu adresu za život ili posao? Qwadu Vam daje sve potrebne alate kako bi u Hrvatskoj imali nekretninu koja ispunjava vaše ciljeve.