Real Estate Brokerage

7 savjeta za selidbu s klincima

28.06.2017

Selidba nikome nije draga, a s djecom je ona posebno naporna. Ako nemate baku i djeda na raspolaganju za čuvanje kada se pakirate, djecu morate dobro pripremiti na veliki životni događaj. 

Selidba nikome ne pada lako, zapravo ona se doista može pretvoriti u horor. Sjećate li se koliko je zamorno bilo seliti se iz studentske sobe?
 
A koliko je tek teško spakirati cijeli svoj obiteljski život? Uf! Klincima te promjene padaju posebno teško. Djeca vole sve što im je poznato: vole svoj krevet, svoje naljepnice na zidu i sve svoje navike koje su stekli u svom domu. 

Svaka nova situacija koja im ne donosi nešto zanimljivo završi u plaču i s velikim “NEĆU”. Uz to osjećaju nervozu roditelja
 

Ako imate baku i djedu koji klince mogu čuvati kada se pripremate na veliku životnu promjenu, učinite to.
 
No, ako niste te sreće, pročitajte sljedećih nekoliko savjeta…

1. Rano počnite pripremati dijete na selidbu

Pokušajte selidbu učiniti zabavnom. Opišite novo mjesto na koje se selite i nakitite ga. Recite djetetu kako blizu ima predivan park ili slastičarnica s najboljim sladoledom na svijetu. Ili skate park i nogometno igralište, ovisno o tome što ga zanima. 
 
Puno prije selidbe pojasnite i razloge zašto se selite i uvjerite ih da će sve što vole ići s vama na novo mjesto (njihov krevet i omiljena stolica).

2. Djeca pomažu s kutijama

Djeca trebaju sudjelovati u selidbi

Kada krenete u selidbu sve će biti puno kutija. Maloj djeci to će biti posebno zanimljivo vaditi van pa pokušajte kutije natrpati u jednu prostoriju van njihova dosega. 

Starijoj djeci možda će biti zabavno pomagati pri punjenju kutija, a pomoći mogu i lijepljenjem naljepnica na kutije ili pisanjem po njima.
 
Mogu i sami svoje stvari stavljati u kutije pa ih posebno označiti kako bi znali što je njihovo kada jednom dođu u svoj novi dom. 

3. Dječje stvari bez kojih se ne može idu u posebnu kutiju

Omiljene igre ne možete samo spakirati i staviti u neki tamo kut kako bi skupljale prašinu. Dječje igračke kojih bi se dijete moglo sjetiti stavite u jednu posebnu kutiju za svaki slučaj.

4 Bacite sve stvari koje vam ne trebaju

Kroz godine djeca doista mogu nagomilati svakakvo blago: obojeni češeri s božićnih vrtićkih aktivnosti prije tri godine, figurice iz kinder jaja bez pola dijelova, odlijepljene sličice. 

Za neke stvari koje se gomilaju nisu krivi ni klinci: jedna vreća preslatke baby odjeće i prve igračke s kojima se već odavno dijete ne igra. 
 
To sve oslobodit će vam prostor. Za pakiranje, ali i u novom domu.

5. Oprostite se kako treba

Uz svaki stan i kuću vežemo se na poseban način. Ako ste tamo živjeli s klincima vjerojatno su tamo napravili prve korake i sjećate se onog dana kada ste došli kući iz bolnice. 
Klinci se vjerojatno sjećaju proslave rođendana i pokojeg Božića.

Kada se selite, bitno se od kuće ili stana oprostiti kako treba. Djeci dajte da fotografiraju, za posljednji put, sve prostorije, vrtić, igralište, školu, prijatelje i sve što im je bilo jako drago.
 
Napravite i oproštajnu zabavu kako bi odlazak učinili veselim događajem.

6. Uživajte u putovanju

Ako se selite negdje blizu, selidba će biti lakša. No, ako se selite negdje daleko, sam put pokušajte učiniti što zabavnijim. Nešto poput izleta. 
Stanite na zanimljivim mjestima s klincima, prespavajte negdje  ako je potrebno prespavati i u ruke im stavite kartu putu kako bi mogli pratiti gdje se voze. 

7. Ne zaboravite rutinu

Djeci je rutina jako bitna, a tijekom pakiranja i organiziranja selidbe bit ćete van rutine. Nije problem ako zaboravite svoju rutinu, ali dječje rutine bi se trebali držati 
 
Čak i ako je pola kuhinje u kutijama i dalje večerajte u isto vrijeme i dalje čitajte knjige prije spavanja i odlazite s klincima na spavanje u isto vrijeme.
 


Useljenje je često samo po sebi, baš kao i preseljenje mala tlaka. Ako bilo što u vašem novom domu treba presložiti, preurediti i posložiti prije nego što krenete raspakiravati kutije, možete se javiti nama u Qwadu. Preuređujemo po želji 

 
PREUREDI UZ QWADU 
 

Želite iznajmiti ili prodati nekretninu? Tražite novu adresu za život ili posao? Qwadu Vam daje sve potrebne alate kako bi u Hrvatskoj imali nekretninu koja ispunjava vaše ciljeve.