Real Estate Brokerage

Selite se? Organizirajte party preseljenja!

15.11.2017

Preseljenje ne mora uvijek biti zamoran, dosadan i stresan posao. Napravite party preseljenja i čišćenje napravite zabavnim :)

Ako ste se ikad u životu selili onda dobro znate koji su to stresni procesi.

Prvo trebate pronaći stan (za što vam otiđe i najviše vremena), onda je tu pakiranje stvari iz starog stana, pa kreativno osmišljavanje kamo ćete s onim petim stolcem i još pri svemu tome, trebate ostati organizirani. Kuhinjske potrepštine u onu kutiju, sitnice iz dnevne sobe u drugu, cijela kupaonica u treću kutiju… Uf… kad realno sagledate, imate dosta posla. 

I na kraju, čeka vas dan preseljenja. Unajmljivanje kombija, trpanje svih živih kutija koje na kraju ponovno morate otpakirati u novom stanu.

Iako je preseljenje samo po sebi dosta stresno, znate li da baš cijeli proces selidbe ne mora biti takav? Zapravo neki dijelovi mogu biti zaista zabavni. Pitate se kako? Pa tako da organizirate party preseljenja! To je zaista je odlična kamuflaža prijateljskog poziva u pomoć u obliku zabave.

Pa kako organizirati party preseljenja?

1. Odlučite kakvu vrstu zabave želite

Prva stvar koju trebate učiniti je odlučiti u kojem aspektu preseljenja trebate najviše pomoći. Kod pakiranja stvari? Preseljenja stvari iz starog stana u novi? Ili možda trebate pomoć kod otpakiravanja stvari i kod namještanja novog stana.

Tako ćete znati odrediti vrijeme partyja, a i znat ćete koje prijatelje pozvati - frendice s kojima ćete ispijati vino i u laganini otpakiravati stvari ili muški dio ekipe koji će pomoći utovariti stvari u kombi. 

2. Što prije pozovite prijatelje na zabavu

što prije pozovite prijatelja na zabavu preseljenja

Ako ćete čekati do zadnjeg trenutka da prijatelje pozovete na radnu zabavu, ne možete od njih očekivati da će odmah otkazati sve svoje planove kako bi vam uskočili u pomoć. Čak i ako nemaju planove, dajete im odličan izgovor da ne dođu. 

Već okvirno znate tko je kada slobodan pa lako možete izabrati dan koji će svima odgovarati. Za svaki slučaj obavijestite ih nekoliko tjedana unaprijed kako vam ne bi mogli reći ne

3.  Za početak zabave najbolja je kava i energetska hrana

Otvaranje nekoliko limenki piva čim svi dođu, baš i nije dobra ideja. Jedna piva zove i za drugom i za trećom i party preseljenja će odjednom postati party na kojeg su pozvani i svi susjedi. 

Tako da za početak partyja prijateljima ponudite kavu, grickalice i nešto slatkoga da im podigne energiju, a kada ste pri kraju, slobodno otvorite one limenke 

4. Pozovite prave prijatelje

Prema vrsti zabave odlučite koje ćete prijatelje pozvati. Ako se radi o pakiranju stvari, pozovite prijatelje za koje ste uvjereni da se uvijek znaju zabaviti i pred kojima vam nije nelagodno da prčkaju po vašim stvarima. 

S druge strane, za dan preseljenja i za utovar stvari u kombi pozovite snažnije prijatelje kojima neće smetati dizanje teških predmeta ako ih poslije očekuje hladna čaša pive.

Za utovar stvari pozovite malo jače prijatelje

5. Preskočite dekoracije

Party preseljenja ne zahtijeva balone, ukrasne trake, konfete i druge ukrase koje jeftino možete kupiti u svakom kineskom dućanu. 

Ovi ukrasi su samo još jedna stvar koju ćete morati pospremiti tijekom preseljenja što znači još više posla za vas. Osim toga, kome treba ukrašavanje stana kad će vam ovako i onako stan izgledati kao da je bomba pala u njega.

6. S dobrom glazbom je svaki posao lakši

Iako party preseljenja može proći bez dekoracija, on nikako ne može proći bez dobre glazbe. Uz dobru glazbu vrijeme proleti samo tako (i kad selite stvari). 

Otiđite na YouTube i napravite kompilaciju pjesama koja će podići atmosferu i zabaviti prijatelje. Samo pripazite da niste preglasni kako susjedi ne bi svako malo kucali na vrata.

7. Nabavite sve potrebne stvari za pakiranje kutija

Nabavite ljepljive trake, kartonske kutije i novinske papire

Budite svjesni da će malo kojem prijatelju doći na pamet da sa sobom uzme ljepljive trake, kartonske kutije ili novinske papire. Za ove neophodne stvarčice ste zaduženi vi!

Naoružajte se ljepljivim trakama, markerima, naljepnicama, novinskim papirima, škarama i sa svime što vam još dođe na pamet. 

Pakiranje stvari i preseljenje nisu nužno “svačija stvar” pa nemojte osobno shvatiti kad jedan od vaših prijatelja odbije pozivnicu za party. 

Zabavite se najviše što možete i preselite se u što kraćem vremenskom roku.

Ako trebate pomoć kod uređenja novog stana, slobodno nas pozovite!

Mi jako volimo skicirati, crtati, dizajnirati u uređivati bilo koji prostor 

Trebate pomoć kod uređenja?

Želite iznajmiti ili prodati nekretninu? Tražite novu adresu za život ili posao? Qwadu Vam daje sve potrebne alate kako bi u Hrvatskoj imali nekretninu koja ispunjava vaše ciljeve.