Real Estate Brokerage

Staklo u uređenju interijera može biti pun pogodak

19.10.2016

Osim svojih estetskih vrijednosti koje pojačavaju doživljaj interijera, staklom dobivamo efekte kojima se prostor može vizualno povećati, osvijetliti, produžiti ili povisiti.

Kada je pitanje o uređenju interijera, naglasak nekako svi tradicionalno stavljamo na drvo.

Ono je toplo, izdržljivo i, osim toga, prirodno, a najzahvalnije je što se može koristiti i dizajnirati na različite načine. 

No, dizajneri interijera u posljednje se vrijeme pri uređenju domova sve više okreću staklu. 

Iako ga mnogi doživljavaju kao hladan i osjetljiv materijal, prednosti stakla, kao i mogućnosti izvedbe atraktivnih detalja u interijerima, su mnogobrojne.

Mogućnostima obrade i oblikovanja, staklo se nameće kao neizostavan materijal kojim ćete svojoj kući ili stanu udahnuti jedan sasvim novi život.

Estetika pojačava doživljaj

Različitim obradama stakla poboljšala su se njegova svojstva, a pogotovo sigurnosna, koja ga čine teško lomljivim čak i u vrlo tankim izvedbama, čega se mnogi još uvijek boje.

Osim svojih estetskih vrijednosti koje pojačavaju doživljaj interijera, staklom dobivamo efekte kojima se prostor može vizualno povećati, osvijetliti, produžiti ili povisiti.

Iako ga mnogi doživljavaju kao hladan i osjetljiv materijal, prednosti stakla su mnogobrojne
Iako ga mnogi doživljavaju kao hladan i osjetljiv materijal, prednosti stakla su mnogobrojne
 

U današnje vrijeme umjetničke obrade stakla nude niz tehnika kojima postižemo željeni dekor, a time i atraktivnost te osebujnost interijera koja se teško može postići primjenom drugih materijala.

Staklo osvaja svojom elegantnošću, a u kombinaciji s drugim materijalima – metalom, drvom ili kamenom postaje dominantan i snažan detalj u prostoru. 

Staklo se stoga primjenjuje u izradi namještaja, ograda, stepenica, podova, stropova i ostalih prostornih elemenata.

Uz staklena vrata soba se čini većom

Kada govorimo o staklu u interijeru, prvo nam na pamet padaju staklena vrata.

Staklena vrata koriste se u prostorima gdje nema previše potrebe za privatnošću.

Unutarnja staklena vrata su vrlo sofisticirana, sa širokim rasponom dizajna.

Također, staklena vrata daju iluziju da je soba veća, a definitivno prednost je ta što propušta mnogo više svjetlosti, pa je osvjetljenje sobe ili kuhinje kudikamo bolje.

No, treba istaknuti i negativne strane, u prvom redu, strah od loma.

Ipak, staklene vrata u moderno dizajniranoj kući, unijet će dašak avangardnosti, a odaberete li dekorativno ili pjeskareno staklo na vratima, taj detalj dat će poseban šarm vašem domu.

Unutarnja staklena vrata su vrlo sofisticirana, sa širokim rasponom dizajna
Unutarnja staklena vrata su vrlo sofisticirana, sa širokim rasponom dizajna
 

Dominantan i snažan detalj u prostoru

Netko je ljubitelj stakla, netko drugi želi sve u drvu, a netko treći voli primjerice industrijski stil.

No, prednost stakla je definitivno što osvaja svojom elegantnošću, a u kombinaciji s upravo metalom, drvom ili kamenom, postaje dominantan i snažan detalj u prostoru.

Osim svojih estetskih vrijednosti, Pravilnom primjenom staklenih elemenata u prostoru, mogu se korigirati pojedini nedostaci prostora te istaknuti njegove prednosti i kvalitete.

Prednosti staklenih stolova

Stolovi od stakla, kao i kupaonski umivaonik ili frontovi garderobera, posljednjih nekoliko godinama dominiraju navodećim sajmovima interijera.

Staklo u tim kombinacijama ima također mnogo prednosti; lako se održava, djeluje atraktivno i elegantno zbog visokog sjaja.

Posebno interesantno izgledaju TV komode, stolovi za računalo i elementi u kuhinji.

Ipak, bezbojno i bijelo staklo može djelovati bezizražajno u kućnom ambijentu, pa ga radi toga neki izbjegavaju, ali obojeno u neku jarku nijansu poput crvene, roze, žute, zelene, plave ili pak ljubičaste stvorit će šarenilom suprotan efekt i unijet će snažnu energiju.

Detalji poput raznobojnih vaza ili ukrasnih lampi sasvim sigurno će osvježiti svaki prostor, bez obzira na stil uređenja prostora.

Neke od prednosti staklenih stolova su što se lako se održavaju te djeluju atraktivno i elegantno zbog visokog sjaja
Neke od prednosti staklenih stolova su što se lako se održavaju te djeluju atraktivno i elegantno zbog visokog sjaja
 

Pod od stakla otporan na udarce

Transparentnost stakla se odlično može iskoristiti i pri uređenju većih prostornih cjelina, koje će primjenom staklenih prostornih elemenata dobiti dodatnu prozračnost i atraktivnost.

Staklene pregradne stijene, koje mogu biti potpuno prozračne i transparentne, mutne ili obojene, idealne su za dijeljenje prostora, koji ovisno o potrebama treba funkcionirati kao odvojen ili jedinstven. 

Posebni efekti u prostoru se postižu postavljanjem staklenih podova ili stropova.

Staklo, koje se ugrađuje na ovakav način, ima pojačanu čvrstoću zbog veće izloženosti udarcima i većim opterećenjima te je kao takvo potpuno siguran element.

Primjena stakla, dakle, u opremanju modernih interijera gotovo obavezna.

Svojom multifunkcionalnošću, mogućnostima obrade i oblikovanja, staklo je definitivno materijal idealan za uređenje vašeg doma.

No, prije renoviranja vašega doma svakako potražite savjet stručnjaka.

Trebate li bilo kakve informacije oko promjene vašeg životnog prostora, Qwadu je ovdje za vas.

saznajte sve o uređenju staklom

Želite iznajmiti ili prodati nekretninu? Tražite novu adresu za život ili posao? Qwadu Vam daje sve potrebne alate kako bi u Hrvatskoj imali nekretninu koja ispunjava vaše ciljeve.