Real Estate Brokerage

Ne bacajte taj stari ormar! Donosimo vam 8 odličnih ideja kako ga dobro iskoristiti

18.01.2017

Stari ormar može zablistati u novom ruhu, ako imate ideje i volje. Znate li da stari ormar čak može biti i kavez za ptice?

Nemate kud s tim starim ormarom, a nasljedili ste ga od pokojne bake?

Takvi ormari više se ne proizvode, ali već je star i pohaban... Već ste nekoliko puta krenuli zvati lokalnu tvrtku za odvoz glomaznog otpada, ali nikako. 

To može biti jedan od scenarija koji se odvija u vašoj glavi. Drugi je da ste baš jedan od onih ljudi koji voli tražiti dobre komade namještaja po antikvarijatima i sajmištima i onda od njih načiniti nešto novo i divno. Ili samo od njegovih vrata.

Za sve vas priredili smo ovaj blog pun divnih ideja o tome kako dobro iskoristiti stari ormar za koji nitko neće reći: "Gle kakva starudija" već "Gdje ste to samo našli?".

1) Krila od ormara - nova vrata

Ormarska krila zapravo i jesu - vrata. Zašto ih ne bi skinuli i upravo tako iskoristili u prostoru? Trebat će vam puno truda i muke, ali i snalažljivi majstor koji može shvatiti vašu ideju.


Stara vrata - klizna vrata
Foto: http://fabyoubliss.com/

2) Stari ormar, novo spremište

Od ormara možete napraviti i spremište. Dodatni prostor dobro uredite, dodate koju tapetu, obnovite police i gotovi ste :)

Od starog ormara možete napraviti divno spremište
Foto: www.hometalk.com

3) Stari ormar - spremište za kuhinju

Zašto stari ormar ne bi iskoristili za kuhinju? U kuhinji uvijek nedostaje mjesta u koje možete stavljati namirnice, a da se one ne praše. Stari ormar odlično je mjesto za smočnicu.

 

Na vrata ormara možete čak dodati i police!
Foto: http://followbeacon.blogspot.hr/

4) Stari ormar - garderoba

Maknite vrata starog ormara, obojajte i lakirajte ga i stavite ga u predvorje. Može poslužiti za ostavljanje jakna i kaputa. Ovaj ormar čak ima i ladice i klupicu. Odlično, je l'da?

Ormar ima i klupicu i ladice, riješili ste odlaganje u jednom potezu
Foto: http://www.giddyupcycled.com/

 

5) Stari ormar - stol za računalo

Ormari mogu biti i jako duboki. Dovoljno duboki da postanu radi stol. 

Ormar koji je ujedno i radna soba
Foto: www.foter.com

6) Stari ormar - regal za televizor

Maknete vrata i imate regal. Ovo je odlična ideja ako imate djecu, a ograničavate im vrijeme koje gledaju crtiće. Jednostavno zatvorite televizor.

Umjesto regala, iskoristite stari ormar
Foto: https://potentiallybeautiful.wordpress.com

7) Stari ormar - kavez za ptice

Možemo samo napisati: ideeeeeššš... Ovo je definiitivno najoriginalnija prenamjena starog ormara na koju smo naišli. Ptice imaju jako chic dom. Kad već moraju biti zatvorene, bolje da su u ormaru. Čini se da imaju više mjesta nego u kavezu. 

Najoriginalnija prenamjena ormara na koju smo naišli, ptičji dom

8) Stari ormar, stanica za peglanje i šivanje

Ima li savršenije stvari od ormara koji je prostor bza šivaje i peglanje? Sve što trebate, igle i konce, trake samo lijepo organizirate u ormare.

Ormar može biti i malo radno mjesto za peglanje i šivanje
www.foter.com
 

Preuređeni stari namještaj već dugo je hit u dizajnu interijera, bilo da se radi o interijeru koji je u potpunosti u shabby chic stilu, industrijskom dizajnu ili nekoj kombinaciji stilova (danas je sve dozvoljeno). 

Takav namještaj uvijek unosi neku notu topline i ljubavi jer se vidi da se netko jako potrudio, a u tom slučaju lakše je i prodati nekretninu. Samo uređenje doma može podići i cijenu stana ili kuće.

 

 

Želite iznajmiti ili prodati nekretninu? Tražite novu adresu za život ili posao? Qwadu Vam daje sve potrebne alate kako bi u Hrvatskoj imali nekretninu koja ispunjava vaše ciljeve.