Real Estate Brokerage

Top 5 trendova za kuhinje u 2016. godini

20.01.2016

Boja metvice ove godine je apsolutni hit u dodacima za kuhinju. Ne možete pogriješiti ni odaberete li dodatke od mjedi ili bakra. Uređenje je i dalje suvremeno, ali odabirom materijala i boja želi se postići ugodna i topla atmosfera.

Ušli smo u novu godinu, što znači i susretanje s novim trendovima.

Kako u modi, tako i u dizajnu interijera.

Ako razmišljate o preuređenju kuhinje ili jednostavno obožavate dizajn interijera, ovo je članak za vas.

Donosimo popis glavnih trendova, koji će tijekom ove godine prema portalu Houzz, prevladavati u za mnoge najvažnijoj prostori u domu - kuhinji.

Bacite pogled i provjerite je li bilo koji od ovih trendova nešto što vam golica maštu i što bi željeli vidjeti u vašoj zoni za kuhanje.

1. Metal je i dalje "in"

Metal je već godinima iznimno popularan materijal u kuhinji, a njegova popularnost neće pasti niti u ovoj godini.

Ipak, dizajnerica interijera Anne Ellard kaže kako će topli metali poput mjedi, zlata i bakra istisnuti hladne materijale poput srebra ili nehrđajućeg čelika. Dakle, metali su “in”, ali samo kada dodaju sofisticiranu toplinu u prostor.

Ako i vi želite unijeti malo ovog sjajnog stila u vašu kuhinju, možete razmilsliti u postavljanju bakrene nape ili bakrenih slavina, ručki od mesinga i slično.

Već i malo trendovskih metalnih detalja dat će novi izgled vašoj kuhinji.


Traditional Kitchen by Largo Interior Designers & Decorators Kitchen Style, LLC

2. Kombinacija suvremenog i retro

Dizajner interijera Darren James, tvrdi kako je pobjednički stil kuhinje za 2016. godinu onaj koji spaja cool, suvremeni stil i vintage stil. To je dobra vijest za sve one koji ne vole minimalizam i hladnoću u kuhinji, jer retro prizvuk daje mnogo topline, ugodnosti i osjećaj dobrodošlice.  


Eclectic Spaces by Melbourne Artists & Artisans Sweet William

 

Ovo cool i šarmantna kuhinja je sjajan primjer trenda koji spaja vintage i suvremeno. I dok retro dodaci i ukrasi daju dozu šarma i nostalgije, zone za kuhanje je opremljena suvremeno. Ovi simpatični dodaci također pomažu omekšati neutralnu shemu boja i čiste linije bakrenog lustera, stolice i inox aparata koje vidimo u prostoru.

3. Geometrijski motivi

Dizajnerica interijera Anne Ellard očekuje kako će ove godine u kuhinjama biti mnogo geometrijskih uzoraka.

Dizajnerica smatra kako se geometrijski oblici mogu prilagoditi i suvremeno i tradicionalno opremljenim prostorima te u oba slučaja mogu dati dati zanimljive dimenzije u prostoru.


Eclectic Spaces by London Interior Designers & Decorators Born & Bred Studio
 

Dizajnerica kaže kako će najpopularnije biti zidne ili podne pločice heksagonalnog oblika, pravokutne pločice složene u uzorak riblje kosti četvrtaste pločice s geometrijskim uzorcima.

4. Neutralne nijanse boja

Nakon što su godinu dana u kuhinji dominirale plava i crna te druge odvažne nijanse boja, 2016. godina označava povratak umirujućih i neutralnih nijansi boja u kuhinju. 


Contemporary Kitchen by Brisbane Interior Designers & Decorators Darren James Interiors
 

Dizajner James Darren, koji je dizajnirao šik kuhinju na slici iznad, kaže kako je siva još uvijek prisutna, ali ukupni dojam je mnogo topliji i prigušeniji. To se postiže raznim nijansama sive, ali i uvođenjem smeđe boje u kuhinju.

5. Boja metvice

Prema dizajnerici Anne Ellard boja koje će napraviti senzaciju u dizajnu kuhinje ove godine je boja metvice. I dok mi mislimo kako bi kuhinjski ormarići divno izgledali u boji metvice, dizajnerica smatra kako će boja metvice prvenstveno biti boja koja će prevladavati kao boja za kuhinjski pribor i druge dodatke za kuhinju, a ne za same kuhinje.


Transitional Kitchen by East Anglia Interior Designers & Decorators Katie Malik Interiors


Ako se bojite svoju kuhinju obojati u boju metvice, probajte za početak s dodacima, baš kao što dizajnerica Anne Ellard savjetuje. Nabavite pribor ili barske stolice u boji metvice i osvježite vaš kuhinjski prostor.

Nadamo se kako ste dobili inspiraciju za neke preinake vašeg kuhinjskog prostora. I ono najvažnije - da uživate u boravku u vašoj kuhinji. 

Jer to je na kraju krajeva najbitnije.

I ne ovisi o trendovima. ;)

Postavi nam pitanje

 

Želite iznajmiti ili prodati nekretninu? Tražite novu adresu za život ili posao? Qwadu Vam daje sve potrebne alate kako bi u Hrvatskoj imali nekretninu koja ispunjava vaše ciljeve.