Uvjeti kupnje

Načini plaćanja

U smislu općih uvjeta prodaje, kupac je fizička ili pravna osoba koja naručuje ili plaća uslugu dostave proizvoda posredstvom internetske stranice. Prihvaćanjem općih uvjeta oglasnika, uvjeta korištenja i uvjeta kupnje, kupac izjavljuje da su svi podaci koje je dao o sebi istiniti i potpuni, da je poslovno sposoban, ovlašteni korisnik kreditne kartice te da ne postoje nikakve poznate mu zapreke naručivanju i kupnji proizvoda.

Proizvodi se kupuju prolaskom kroz proces registracije, proces predaje oglasa i proces narudžbe dodatnih usluga.

Plaćanje naručenih proizvoda moguće je obaviti na sljedeće načine:
1. Kreditnom ili debitnom karticom koje su navedene na internetskoj stranici

         

2. E-bankingom doznakom na račun prodavatelja
3. Općom uplatnicom, virmanom

U trenutku kada narudžba bude zaprimljena, IMC International d.o.o. - qwadu.com će elektroničkim putem u obliku e-pošte obavijestiti Kupca o tome da je narudžba za objavu oglasa zaprimljena. 

U slučaju plaćanja kreditnom karticom ugovor se smatra sklopljenim u trenutku kada IMC International d.o.o. - qwadu.com dobije potvrdu predautorizacije kartice kupca na iznos narudžbe. Kupac e-poštom dobiva dvije obavijesti: jednu od Corvus paywaya (sustava za objavljanje internet transakcija) kao potvrdu o iznosu rezerviranom za autorizaciju. Druga obavijest dobiva se u trenutku kad IMC International d.o.o. - qwadu.com autorizira rezervirani iznos i izvrši aktivaciju oglasa. Ako  IMC International d.o.o. - qwadu.com ne može objavu oglasa iz razloga da je on nepotpun, neprimjeren... (vidi čl. 5 Općih uvjeta oglasnika), kupac dobiva obavijest da je rezervirani iznos storniran, a banka koja je rezervirala iznos za autorizaciju stornirani iznos vraća Kupcu nakon mjesec dana od trenutka zaprimanja narudžbe i rezerviranja iznosa za naplatu.

Sva će plaćanja biti izvršena u HRK (hrvatskim kunama).
U slučaju plaćanja kreditnom karticom, e-bankingom i općom uplatnicom troškovi uplate i/ili međubankarske transakcije nisu uključeni u cijenu.
Kupac ima pravo raskinuti ugovor sukladno članku 45. Zakona o zaštiti potrošača.

Cijene

Sve cijene su navedene u kunama s uključenim PDV-om.
 Cijene vrijede u trenutku naručivanja, u slučaju da se cijena tijekom narudžbe promijeni prodavatelj će o tom prethodno obavijestiti kupca. Zadržavamo pravo na pogreške, u slučaju pogreške bit ćete obaviješteni.

Plaćanje općom uplatnicom, virmanom ili internet bankarstvom

Primatelj uplate:
IMC International d.o.o. - qwadu.com
Ruđera Boškovića 1
HR-40 000 Čakovec
Hrvatska

Žiro račun:
2360000-1102421783 Zagrebačka banka
IBAN: HR4223600001102421783
SWIFT CODE: ZABAHR2X

Putem e-pošte primit ćete obavijest sa podacima za uplatu te je potrebno samo kliknuti na "Ispiši nalog za uplatu" koji se nalazi u prilogu obavijesti. Obratite pozornost na iznos koji trebate uplatiti. Molimo vas da uplatu izvršite u roku od tri dana od izvršenja narudžbe, inače neplaćeni oglas poništavamo.

Registracija

Kako bi obavili kupnju odnosno objavili oglas na web portalu qwadu.com registracija nije obavezna. Potrebno je samo u prvom koraku "Predaj oglas" procesa ostaviti važeću e-mail adresu (ona kojoj imate omogućen pristup) kako bi nakon unosa podataka potrebnih za objavu oglasa bilo Vam moguće poslati potvrdu obavijesti o unosu nekretnine i obavijest o aktivaciji oglasa. Ako ne želite svaki puta tijekom kupnje unositi vaše podatke te informacije o sredstvu plaćanja, preporuča se brza registracija. Potrebno je samo jednom unijeti važeću e-mail adresu, osobne podatke (ime, prezime, adresa, poštanski broj, mjesto, broj telefona) te lozinku pomoću koje se pristupa korisničkom računu. Ona može biti proizvoljan niz znakova - što je duža, otpornija je na hakersko probijanje. Ako ste bez ideja, na web stranici Password generator možete dobiti generiranu lozinku.

Nakon unosa traženih podataka, obavijest o registraciji primit ćete u obliku e-pošte zajedno sa vašim korisničkim imenom i lozinkom. Potrebno je potvrditi svoj status korisnika klikom na aktivacijski link. Kreirani korisnički račun ostaje registriran u sustavu, a pristupa mu se kombinacijom korisničkog imena i lozinke na stranici "Prijavite se".

U slučaju da ste zaboravili lozinku, na istoj stranici trebate kliknuti na ikonu "Zaboravljena lozinka?". Putem nje dolazite do web stranice na kojoj možete ostaviti svoju e-mail adresu s kojom ste se registrirali na web portalu qwadu.com, a na koju vam onda sustav automatski pošalje link pomoću kojeg ćete resetirati lozinku i dobiti novu.  Nju možete kasnije sami promijeti u postavkama računa budući da automatski kreirane lozinke nisu lako 'pamtljive' (ili samo kliknite na DA kada vas preglednik pita da upamti unešenu lozinku da je ne morate svaki puta unositi kod prijave).

Ukratko, nakon kreiranja računa, za svaku daljnju kupnju potrebna je samo prijava s korisničkim imenom i lozinkom.

Reklamacije

Korisnik može svoje pisane prigovore vezane za usluge koje pruža davatelj usluge, a u smislu čl. 10. Zakona o zaštiti potrošača dostaviti u pisanom obliku na adresu sjedišta društva IMC International d.o.o., R. Boškovića 1, 40 000 Čakovec. Davatelj usluge se obvezuje na zaprimljeni prigovor korisnika odgovoriti u roku od 15 radnih dana od dana zaprimanja prigovora.

Postupak kupnje u 9 koraka - košarica

Način kupnje funkcionira vrlo jednostavno. Odabrani sadržaj usluga moguće je mijenjati: brisati odabrane usluge i dodavati nove.

  1. u prvom koraku potrebno je samo kliknuti na "Predaj oglas" ili nakon registracije i aktivacije vašeg profila potrebno je kliknuti na "Predaj oglas";
  2. klikom na "Predaj oglas" otvara se stranica u koju se unose svi atributi i opis nekretnine kao i cijena;
  3. u drugom koraku klikom na "Sljedeći korak" izvršava se narudžba dodatnih željenih usluga;
  4. cijena oglasa i dodatnih zatraženih usluga ispisuje se u kalkulatoru s desne strane;
  5. korak pod nazivom Način plaćanja služi za odabir načina plaćanja. Kupac klikom na prazno polje ispred željenog načina plaćanja potvrđuje svoj odabir;
  6. po završetku procesa narudžbe prema odabiru načina plaćanja potrebno je kliknuti na "Plati oglas". Ovisno o odabranom načinu plaćanja primit ćete obavijest sa svim podacima potrebnim za uplatu kupljenog;
  7. putem e-pošte zaprimiti ćete obavijest o predanom oglasu;
  8. putem e-pošte po zaprimljenoj uplati, najkasnije u roku od 48h, zaprimit ćete oobavijest o aktivaciji vašeg oglasa;
  9. po primitku uplate ispostavit će se račun na adresu i ime koje je unešeno u procesu narudžbe kroz "Predaj oglas".

Izjava o sigurnosti plaćanja

Pri plaćanju na našoj web trgovini koristite CorvusPay – napredni sustav za siguran prihvat platnih kartica putem interneta.

CorvusPay osigurava potpunu tajnost Vaših kartičnih podataka već od trenutka kada ih upišete u CorvusPay platni formular. Platni podaci prosljeđuju se šifrirano od Vašeg web preglednika do banke koja je izdala Vašu karticu. Naša trgovina nikada ne dolazi u kontakt s cjelovitim podacima o Vašoj platnoj kartici. Također, podaci su nedostupni čak i djelatnicima CorvusPay sustava. Izolirana jezgra samostalno prenosi i upravlja osjetljivim podacima, čuvajući ih pri tom potpuno sigurnima.

Formular za upis platnih podataka osiguran je SSL transportnom šifrom najveće pouzdanosti. Svi skladišteni podaci dodatno su zaštićeni šifriranjem, korištenjem kriptografskog uređaja certificiranog prema FIPS 140-2 Level 3 standardu. CorvusPay zadovoljava sve zahtjeve vezane uz sigurnost on-line plaćanja propisane od strane vodećih kartičnih brandova, odnosno posluje sukladno normi – PCI DSS Level 1 – najviši sigurnosni standard industrije platnih kartica. Pri plaćanju karticama uvrštenim u 3-D Secure program Vaša banka uz valjanost same kartice dodatno potvrđuje i Vaš identitet pomoću tokena ili lozinke.

Corvus Info sve prikupljene informacije smatra bankovnom tajnom i tretira ih u skladu s tim.
Informacije se koriste isključivo u svrhe za koje su namijenjene. Vaši osjetljivi podaci u potpunosti su sigurni, a njihova privatnost zajamčena je najmodernijim zaštitnim mehanizmima. Prikupljaju se samo podaci nužni za obavljanje posla sukladno propisanim zahtjevnim procedurama za on-line plaćanje.

Sigurnosne kontrole i operativne procedure primijenjene na našu infrastrukturu osiguravaju trenutnu pouzdanost CorvusPay sustava. Uz to održavanjem stroge kontrole pristupa, redovitim praćenjem sigurnosti i dubinskim provjerama za sprječavanje ranjivosti mreže te planskim provođenjem odredbi o informacijskoj sigurnosti trajno održavaju i unaprjeđuju stupanj sigurnosti sustava zaštitom Vaših kartičnih podataka.
 

                  

Izjava o konverziji

Sva plaćanja biti će izvršena u hrvatskim kunama. Iznos za koji će biti terećena vaša kreditna kartica se dobiva kroz konverziju cijene iz eura u hrvatske kune prema važećojtečajnoj listi Hrvatske Narodne banke.
Prilikom naplate vašom kreditnom karticom isti se iznos pretvara u vašu lokalnu valutu prema važećoj tečajnoj listi udruženja kartičara.
Kao rezultat pretvaranja cijene, postoji mogućnost male razlike iznosa u odnosu na originalnu cijenu istaknutu na našoj internetskoj stranici.

Izjava o prikupljanju i korištenju osobnih podataka

IMC International d.o.o. - qwadu.com štiti privatnost posjetitelja u najvećoj mogućoj mjeri. IMC International d.o.o. - qwadu.com može u skladu sa zakonom prikupljati određene podatke o posjetiteljima dobivene tijekom korištenja portala (npr. podaci o računalu, o internet provajderu, o internet pretraživaču i dr.).

IMC International d.o.o. - qwadu.com se obavezuje da prikupljene privatne podatke posjetitelja poput e-mail adrese, imena i prezimena neće bez dozvole istih prodavati niti distribuirati, osim demografskih podataka za skupinu korisnika bez odavanja privatnih podataka.
IMC International d.o.o. - qwadu.com se obavezuje da će čuvati privatnost posjetitelja oglasnika www.qwadu.com, osim u slučaju teškog kršenja uvjeta korištenja i/ili nezakonitih aktivnosti posjetitelja.

Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla.
Svi naši djelatnici i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Zaštita osobnih podataka

Slanjem upita, potpisom ugovora ili neposrednim kontaktom, klijent je suglasan da IMC International d.o.o. - qwadu.com dobrovoljno stavlja na raspolaganje svoje i podatke trgovačkog društva koje predstavlja ili zastupa. Klijent dozvoljava da se isti koriste u cilju zaštite osobnih interesa u svim poslovima koje ugovaram s IMC International d.o.o. - qwadu.com.
IMC International d.o.o. - qwadu.com obavezuje se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici IMC International d.o.o. - qwadu.com i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.
Skupljanje i obrada osobnih podataka uključuje i prosljeđivanje osobnih podataka klijenta trećim osobama i trgovačkim društvima u Republici Hrvatskoj i inozemstvu. Trećim osobama smatraju se sve fizičke osobe i trgovačka društva koje su neophodne za realizaciju ugovorenih poslova.
Klijent je suglasan da IMC International d.o.o. - qwadu.com, u skladu s gore navedenim uvjetima, koristi osobne i/ili podatke trgovačkog društva dvije godine nakon isteka potpisanog ugovora.
Za posjetitelje qwadu.com na web stranicama qwadu.com u svrhu uvida u statistiku posjećenosti koristi se Google Analytics. Google Analytics omogućava uvid u posjećenost iz izvora kao što su pay-per-click mreže, e-mail marketing, display oglašavanje, web tražilice...

O prodajnom mjestu

IMC International d.o.o. - qwadu.com
Ruđera Boškovića 1
HR-40 000 Čakovec
Hrvatska

T:+385 (0)40 390 700
E-mail: info@qwadu.com
Web: www.qwadu.com

MBS: 070121146
OIB: 45291201948
Žiro račun:
2360000-1102421783 Zagrebačka banka
IBAN: HR4223600001102421783
SWIFT CODE: ZABAHR2X

Radno vrijeme:
Radno vrijeme: Pon - Pet 08 - 16h